slide1

Izleti

Nacionalni park Kornati-Telaščica

Uvala Telašćica smještena je u središnjem dijelu istočne obale Jadranskog mora, u jugoistočnom dijelu otoka Dugi otok. Zahvaljujući svojoj iznimnoj ljepoti, bogatstvu i značaju, ova uvala, okružena s 13 otoka i otočića, a sadrži i šest otočića unutar uvale, proglašena je Parkom prirode 1988.

Nacionalni park Plitvička jezera

Nacionalni park Plitvička jezera osobita je geološka i hidrogeološka krška pojava. Kompleks Plitvičkih jezera proglašen je nacionalnim parkom 8. travnja 1949. godine. To je najveći, najstariji i najposjećeniji hrvatski nacionalni park. Predstavlja šumovit planinski kraj u kojem je nanizano 16 manjih i većih jezera kristalne modrozelene boje.

Nacionalni park Krka

Krka je sedmi nacionalni park u Hrvatskoj poznat po velikom broju jezera i slapova. Dobio je ime po rijeci Krki koja je dio parka. Nacionalni park je lociran u središnjoj Dalmaciji nizvodno od Miljevaca, a samo par kilometara sjeveroistočno od grada Šibenika. Obuhvaća područje uz rijeku Krku koja izvire u podnožju planine Dinare kod Knina, teče kroz kanjon dug 75 km, protječe kroz Prokljansko jezero, te utječe u Šibenski zaljev. Prostire na 142 kvadratna kilometra, od kojih 25,6 kvadratnih kilometara čini vodena površina.

Šibenik

Šibenik, najstariji samorodni hrvatski grad na Jadranu, nalazi se u najzaštićenijoj prirodnoj luci, na sredini istočne obale Jadranskoga mora, prastarog mare Adriaticuma, na ušću ljepotice Krke, na izvorima bogate hrvatske povijesti, vjerojatno na mjestu gdje su neki od prvih doseljenih Hrvata ugledali plavo more, ćudljivo i lijepo, koje ih je vjekovima branilo i štitilo, hranilo i čuvalo.

Zadar-Morske orgulje-izlet brodom

Morske orgulje su orgulje kojima za razliku od običnih orgulja pogonjenih mjehovima ili zračnim pumpama, energiju daje more, odnosno valovi. Nalaze na zapadom dijelu zadarske rive u neposrednoj blizini Pozdrava Suncu.

Vransko jezero-biciklistička ruta

Dominantna karakteristika Parka je Posebni ornitološki rezervat koji je zbog svoje očuvanosti velikog tršćaka na SZ dijelu jezera kao rijetkog močvarnog sustava, velike bioraznolikosti, izuzetne znanstvene i ekološke vrijednosti još 1983. g. dobio taj status te je uvršten u listu važnih ornitoloških područja u Europi (Important Bird Areas in Europe).

Otok Vrgada-izlet na zlatnu plažu

Vrgada je otok u Jadranskom moru, ispred Pakoštana. Spominje ga Konstantin Porfirogenet već u srednjem vijeku, jer je bio od važnosti kao nadgledna točka jadranskog pomorskog puta. I danas postoje ruševine srednjevjekovne utvrde. Taj predio nosi lokalno ime Gradina i nalazi se na istoimenom brdu ponad samog mjesta. Otok je smješten između Pakoštana na sjeveru, otoka Pašmana na sjeverozapadu, Kornata na jugozapadu i Murtera na jugoistoku.

Pašmanski kanal-izlet brodom

Pašmanski kanal je morski kanal u Jadranskom moru između otoka Pašmana i kopnene obale. Kanal je plovan za plovila do 6 m gaza, zbog mnogih otočića i plićina, posebno u jugoistočnom dijelu kanala.

Split

Veličinom drugi grad u Republici Hrvatskoj i najveći hrvatski grad na istočnoj obali Jadranskog mora smjestio se između rijeka Žrnovnice na istoku i Jadra na zapadu. Grad koji nudi hlad marjanske šume na zapadnom dijelu poluotoka, 15 kilometara šetnica uz more i dalmatinsku pjesmu na kamenim ulicama staroga grada, smješten na jednom od najsunčanijih dijelova srednjeg Mediterana poznat je i po svojim klimatskim pogodnostima, mjerljivim i kroz 2700 sunčanih sati godišnje.

Trogir

Osebujnost tog gradića, kao i Splita, Zadra i Raba, za razliku od ostalih naselja na obali i u zaleđu, jest u tome što u gradu nije zamro život nakon gašenja antičke civilizacije. Trogir je stoga i grad dugotrajnih uspomena po svojim legendama, mitovima, po svojoj humanistčkoj tradiciji.

Jednodnevno jedrenje iz Biograda

Canoe safari u rijeci Zrmanji

Zrmanja pripada skupini najljepših europskih rijeka: savršeno bistra voda, veličanstveni kanjon, čarobni vodopadi... Lagana je i sigurna za početnike kanuiste, no prirodno okruženje čini ih vrlo uzbudljivim.

Rafting na rijeci Cetini

Rijeka Cetina najduža je kraška rijeka u Hrvatskoj, ukupne dužine 100,5 km.  Smještena je u pitomom kraju Dalmatinske zagore i oduvijek je privlačila svojom ljepotom i raznolikošću. Izvire iz pet jakih krških vrela na 380 m nadmorske visine, u podnožju planine Dinare i Gnjata, nekoliko kilometara sjeverno od Vrlike, odakle teče jugoistočno kroz Sinjsko polje i Trilj do Zadvarja, gdje skreće prema zapadu do pred samo ušće i grad Omiš.

Big game fishing

Quad-ture

Izlet podmornicom

Ova polupodmornica ima najveći odnos površine prozora prema putniku, dovoljno je mala i okretna da Vas možemo dovesti u najbolju poziciju za razgledavanje, ne roni ispod morske površine nego ima podvodnu kabinu sa velikim neprobojnim staklima koja se nalazi 1,5m ispod površine mora.

Ronjenje


Linkovi


Kontakt

Petra Zoranića 15
Biograd na moru
Croatia


  • all rights reserved
  • development endora
  • Copyright 2013   APARTMENTS Antonela
  • Kontakt